Състезания между Къщите

Къщите и състезанията между тях са традиционни черти на британските училища. Учениците се разделят на групи, наречени "Къщи", като всеки от тях попада в съответната къща още при записването си. Къщите се състезават помежду си, като се очаква от участниците да проявят лоялност, да се получи една система на взаимна подкрепа между връстници, а наред с това да се подобрят взаимоотношенията между учениците на различни възрасти, обединени в една Къща. 

Ние в BSS Пловдив решихме, че най-близкото нещо до малка общност са народите и племената. Затова и кръстихме трите училищни Къщи на могъщи народи с различни култури, идеали и начини на живот, които са допринесли за цивилизацията в световен мащаб. Имената на Къщите в кампуса ни в Пловдив са: Римляни, Викинги и Траки.

 

               

Няколко пъти в годината, обикновено в края на всеки срок или всеки месец (както е в детската градина и началното училище) училището провежда състезание между Къщите, което се изразява в три категории: спорт, изкуство и академични предизвикателства. Учениците от всяка къща се събират заедно със своя лидер на Къщата, опознават се и представят своите възможности, като обсъждат кой ученик в коя категория ще участва. 

В резултат на това ученическата общност е много силна и сплотена, децата се поддържат, като дават всичко от себе си за победата на своята Къща. 

Show menu