Новини

Посещение на Музея на авиацията

17 Юли 2020

Човечеството винаги е било запленено от летенето: безгрижното носене във висините, далеч от земните проблеми. В наши дни летенето се изразява в кулминацията на науката, продиктувана от амбициите на прадедите ни. Затова и посетихме Музея на авиацията.

Най-вероятно повечето от нас са летели със самолет по една или друга причина. Но как е възможно една огромна, метална, крилата амашина да се задържи във въздуха на километри над земята? Този и много други въпроси намериха отговори, благодарение на невероятния музеен гид и дискусията, която той проведе на англиски с учениците ни.

На английски? Да, прочетохте правилно! В началото, прсоналът на музея бяха малко несигурни, дали толкова малки деца биха разбрали дори и част от научната и историческа дискусия, ако тя се проведе на английски. Само че, се оказа, че нашите ученици са не кои да е, а BSS ученици. Тези, които говорят помежду си и на които им се преподава на английски. Тези, които са умни и бързо влизат в час с новостите. След като това стана ясно, успяхме безпроблемно да се потопим в света на авиацията.

Това посещение беше само една малка част от от целодневната ни лятна програма, обхващаща приложението на британската учебна програма, която ползваме в BSS Пловдив. Лятното училище продължава до средата на август, а процесът за кандидатстване все още е отворен.

А ако ви интересува новата учебна година? Имаме и решение за това: вижте какви са условията за прием  или си запазете час за посещение.

Show menu