Новини

Утрешните умения за успех: публична дискусия в BSS кампус Пловдив

01 Юли 2020

На първи юли в кампуса на Британското училище в с. Марково се проведе дискусия на тема „Умения за успешна реализация: изискванията към бъдещите служители“

Специални гости бяха г-жа Десислава Терзиева (кмет на с. Марково), г-н Иван Фратев (председател на сдружение „Бизнесът за Пловдив), адв. Виктор Гугушев (президент на младежката структура на Организацията на фамилния бизнес в България) и др.

По време на събитието се обсъдиха важните умения за успех в живота и кариерата, които трябва да се развиват в младото поколение от най-ранна възраст. Стигна се до заключението, че някои от най-важните са:

  • Дигитална грамотност: най-базовите умения за работа с компютър вече са демоде. От младите хора все по-често се изисква да могат да кодират, да се справят с базов уеб дизайн и прочее.
  • Критично мислене: умението да мислиш самостоятелно и винаги да търсиш нови решения на проблемите.
  • Комуникационни умения: те са критични във всички аспекти на живота в едно общество като нашето. Трябва да можеш да изразяваш идеите си и да проявяваш разбирателство към другите. Така ще бъдеш чут и разбран, а мнението ти ще бъде взето под внимание.

 

Какво следва? На 9.07.2020 отново в Британското училище ще се проведе първият в с. Марково Фестивал на Знанието. Там ще се демонстрират горепосочените умения в дейстие.

Заповядайте и станете част от събитието.

Show menu