Новини

Най-добрият преход между дома и училищния ден

16 Яну 2020

Отговорете бързо: обичате ли оперативки рано сутрин?

Предполагаме, че сте способни да измислите хиляди други начини за старт на деня ви.

Само че, нашите ученици обичат подобни сутрешни занимания. И да, прочетохте предното изречение правилно.

Всяка сутрин започваме с “Assembly”, което продължава четвърт час. Тогава обсъждаме мислите и чувствата си, очакванията си за деня и настроението си. По този начин учениците ни се учат на емпатия и разбиране на различните от тяхното мнения.

Щастлив/а ли си? Защо?  Отговорите на тези и подобни въпроси, заедно с доброто настроение, са подсъзнателно абсорбирани от останалите ученици. Така, с крайчеца на окото си, всеки сякаш вижда, как класната стая става с една идея по-светла и гостоприемна.  

А ако си ядосан, уплашен или се яувстваш неудобно? Сподели с останалите. Кажи ни причините. Ще дадем най-доброто от себе си, за да те окуражим и вдъхновим. Да те заразим с нашите щастливи усмивки.

Защо, ще попитате вие, причиняваме това на говките деца? Защото така изграждаме единен отбор, готов да се справи с всякакви предизвикателства. Защото така изграждаме трайни и здрави връзки един с друг. Така се учим да помагаме. Учим се да се изграждаме като хора и личности.

Освен това, както и всичко останало в BSS, тази сутрешна рутина има и учебна цел. Докато обсъждаме с децата предходния ден и очакванията им за настоящия, ги учим как да боравят с календара.

Така, самите уроци могат да поемат по безброй много пътеки. Например, когато обсъждаме датите, самите числа неусетно ни потапят в часа по математика. А вие знаете ли, че нашия календар не се използва по целия свят? Да? Чудесно! Но учениците ни не знаеха. Така и започва урокът по география.

“Assembly” периодът също така елиминира стреса свързан с ранното ставане, напускането на дома и пприготовленията за срещата със света, особено при по-малките ученици. Ако имате възможността за гладък преход от сутрешното събъждане към ползотворния ден, защо да не я грабнете?

Това и правят нашите ученици. Почти. Защото това усилие им е спестено. Вместо това, те могат да разчитат на грижовните си учители да ги потопят в този процес. Затова и учениците ни обожават да ходят на училище.

Питайте ги като се приберат довечера.

Show menu