Блог

BSS е-обучение: защо технологиите в училище са важни

23 Мар 2020

Доста хора бяха скептично настроени, когато разбраха, че в BSS въвеждаме методи за е-обучение за учениците си от ранна детска възраст. Някои от причините бяха, че толкова малки деца не трябва да имат досег до таблети и подобни устройства, защото те ще се ползват предимно за игра, а не за закадемични нужди.

Статуквото в момента, особено в държавните училища в страната, рисува една доста различна и стряскаща картина. Учениците са справят чудесно с Facebook Messenger, Instagram и Tik Tok. За съжаление, доста от тях обаче нее знаят как да позлват устройствата си за учебни цели. В това число и за учене от вкъщи и работа с различни учебни платформи.

Това е и причината BSS да въведе подобни методи за е-обучение като част от училищната програма. Ако сте научен/а още от най-крехка възраст, как например се ползва iPad за учебни цели, ще сте добре подготвен/а за настоящата реалност, свързана с дистанционното обучение. Нашите ученици се справят отличо с малко помощ от родителите си и са способни сами да провеждат и организират учебния си ден. Защото им показахме как. Защото ги подготвихме добре за едно бъдеще в дигитализиран и динамичен свят. Защото да предоставим ан възпитаниците си качествено образование е част от нашата BSS философия

Ние в Британското училище в София ще продължим да провеждаме уроците си дистацирано, не само от съображения за сигурност свързани с учениците ни, но и за учителите им и администрацията на институцията. Сега си даваме сметка, че националната карантина има и позитивна страна. Стоенето по домовете увеличи ползването на онлайн платформата ни за обучение и показа образователните ѝ преимущества.

Така че, скъпа BSS общност, останете вкъщи и бъдете здрави. Ако не сте сигурни какво да предприемете във връзка с разпространението и превенцията на COVID-19, вижте какво съветва училищният лекар

Show menu