Актуално

Успешна BSO акредитация за трети пореден път

23 Юли 2021

Успешно преминахме през третата поредна инспекция на Penta International, което продължава да ни прави единственото в България акредитирано британско училище. BSS покри всички критерии, нужни за  статуса на Британско училище извън пределите на Обединеното Кралство (BSO), като в доклада си инспекторите казват и следното:

 

"Училището предлага висококачествено британско образование и така напълно покрива изискванията, които го правят BSO, а много от аспектите на преподаване са блестящи"

 

Penta International е една от водещите независими институции в сферата на образованието, консултантската дейност и услугите, свързани с инспектиране в Обединетото Кралство и чужбина. Тази организация е специализирана в инспекциите на BSO и е акредитирана от Департамента по образованието в Обединеното Кралство (DfE). Инспекцията в BSS  продължи три дни, а през това време проверяващите наблюдаваха как се провеждат уроците в училище, как работи персоналът и как се справят учениците.

Самата инспекция покрива ключови области като качеството на учебната програма, качеството на учене и преподаване, моралното и културното развитие на учениците, психологическото им здраве, сигурността им, материалната база и  др. Важна част от инспекцията засяга и наличието на британския учебен дух, морални ценности и т.н.

Чрез тези инспекции на всеки няколко години, Penta International проверява нивото и качеството на предлаганото образование, дали то е еквивалентно на това в Обединетото Кралство и в останалите BSO.

Самият долкад можете да прочетете тук (само на английски): BSO report

Show menu