Актуално

Запознайте се с нашия директор

29 Авг 2019
Запознайте се с нашия директор г-н Джейсън Нийл. Той е училищен директор с богат професионален опит, който очаква да бъде част от позитивна промяна в образованието на Пловдив.

Британско училище в София открива филиал в Пловдив. Бихте ли описали учебната програма?

В Британско училище в София – филиал Пловдив ще използваме британската учебна програма. Учениците до 5-годишна възраст ще се обучават по International Early Years Curriculum (IEYC), една програма, която се фокусира върху личностното, социално и емоционално развитие на детето. Учебните програми Cambridge Primary и International Primary Curriculum (IPC) използват холистичния подход в образованието, като IPC поставя цели за всяко дете, а Cambridge Primary поставя необходимата основа от познание във всеки един предмет.

Кои са основните предимства на британската образователна система?

Британската учебна програма е отлично структурирана, така че да гарантира напредъка с всяка една следваща година. Регулярните тестове позволяват на родителите да се ориентират как се справя детето им, не само в България, но и в сравнение с децата на неговата възраст по света, които използват учебните програми на Cambridge. Британското образование е получило международно признание, а най-добрите университети в света го признават като водещо. Учениците, които се обучават по британската образователна система, ще могат с лекота да използват придобитите знания и умения във всеки университет, в който продължат, както и в бъдещите си работни позиции.

Защо един родител би избрал BSS Пловдив за образованието на своето дете?

Откакто съм далече от родната ми страна Канада, осъзнавам колко е важна взаимосвързаността в глобалния свят. Двадесет и първият век изисква хората да се проявяват отлично в екипната работа, в критичното мислене, в разрешаването на проблеми, а именно на това ще научим нашите ученици в BSS Пловдив. Нашите ученици ще придобият нужните умения, защото ще съумеем да ги мотивираме, вдъхновим и ангажираме с познанието.

Защо избрахте да преподавате в България и какви са очакванията Ви?

Когато през месец март тази година посетих България, се влюбих в страната, в хората тук и в храната. Разбрах, че Британско училище в София открива филиал в Пловдив и се заинтригувах от предизвикателството да започна работа в изцяло ново училище. Моите очаквания са свързани с огромен успех още през първите години, надявам се, да стана част и от една по-мащабна позитивна промяна в образователния сектор в Пловдив.

 

За ДЖЕЙСЪН НИЙЛ
Джейсън Нийл е училищен директор с богат опит, който е преминал през множество процеси на акредитация, включително от International Baccalaureate (Международен бакалауреат), Съвета на британските международни училища (COBIS), както и Cambridge International Examinations. Джейсън Нийл е преминал обучение на COBIS за директор на училище и е работил с много международни учебни програми. В момента завършва магистърска степен по образователен мениджмънт. Досега е работил в международни училища в Канада, Киргизстан и Китай.

Show menu